Hvad der skolens vigtigste opgave?

I denne podcast-serie deler en række kendte debattører og forældre, deres historie med skolen og diskuterer, hvad det egentlig er vi skal med skolen som samfund. I første afsnit mødes Politikens chefredaktør, Christian Jensen, og 3Fs formand, Per Christensen, for at udveksle anekdoter fra skoletiden og debattere folkeskolens fremtid. Podcasten er en del af initiativet "Hvad skal vi med skolen?", som Danmarks Lærerforening, Folkekirkens Skoletjeneste og Skole & Forældre står bag. Podcasten er produceret af DeltagerDanmark i samarbejde med A4Medier.

Find podcasten på Spotify elle iTunes.

Hvad er den gode skolestart?

3 ud af 10 børn siger, at det var svært at starte i skole. Men faktisk siger 93 procent af forældrene, at skolestarten var nem for deres børn. Det viser en stor forskel på voksne og børns forståelse af skolestarten. Så hvordan giver vi egentlig vores børn en god skolestart?

Lyt med nu til vores nye afsnit af podcast-serien "Hvad skal vi med skolen". I denne udsendelse mødes Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, med Rasmus Edelberg, formand i Skole og Forældre, for at tale om, hvordan vi sørger for, at børnene for en god start i skolen.

Find podcasten på Spotify eller i iTunes.

Hvad præstationssamfundet overtaget skolen?

Politikerne har sagt det igen og igen: "Ubrugelige test har skubbet folkeskolen i den forkerte retning.” Selvom undersøgelser viser, at PISA-undersøgelsen er ubrugelig, så fylder karakter, tests og præstationer stadig meget i skolen. Er det et udtryk for at præstationssamfundet har overtaget skolen? Det diskuterer vi i denne udsendelse, hvor Eva Secher, formand for Dansk Psykolog Forening, og Rasmus Meyer, debattør og forstander på Krogerup Højskole, mødes på Københavns Universitet.

Find podcasten på Spotify elle iTunes.

Hvad er skolens vigtigste opgave?